Cafè Cinema

Cafè cinema

Al costat de la meva feina hi ha una cafeteria. La decoració és molt simple. Un sofà d’ escay marró en un racó, diverses tauletes de fusta al centre i la barra d’un marbre que fa aigües negres i blanques.

L’amo, n’Arnau, és un home major amb els cabells blancs, les mans grans i la rialla ampla. No l’he vist mai agafar cap comanda. Tu arribes a la cafeteria, tries un lloc per seure i n’Arnau des de darrera la barra, sense dir ni “mu”, somriu i comença a preparar el cafè. Pot fer-te des d’un “espresso” a un “machiatto” passant per un “capuchino”. N’Arnau no agafa mai cap comanda però sempre sap quin cafè és el que  tu necessites o et ve de gust, encara que no t’hagi vist mai. Mentre te’l serveix et diu amb la seva veu fosca “que vagi de gust i que els problemes es dissolguin”.

Però el millor arriba quan te’n vas, ell t’acompanya a la porta i et dóna una abraçada. És curiós veure la reacció dels qui venen per primer cop, a mi almenys em fa molta gràcia, ningú rebutja l’abraçada i ningú es queixa del cafè assignat.

Un dia la meva curiositat em va obligar a demanar-li el per què de fer les coses d’aquella manera tan curiosa. La seva respota fou molt simple: Ens hem acostumat a viure inmersos dins de les complicacions. La vida, la felicitat hauria de ser simple, és simple. De bons cambrers, cuiners o baristes el món n’està ple, el que ens fan falta són persones simples. L’ ingredient secret d’un bon cafè no és una bona tècnica, que ajuda! Però el que realment importa és possar-hi una mica de la teva ànima!

Per això, cada dia em prenc un cafè al “Cafè Cinema”, no m’agrada gens el cafè, no m’ha agradat mai, però les abraçades de n’Arnau fan que ho oblidi i que els problemes es dissolguin.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s